Juwelen

Zoals Jij jezelf aan mij hebt laten zien, wat jij met mij hebt gedeeld, heb ik vorm gegeven in een nieuwe creatie, een uniek juweel dat voor altijd dit idee draagt en uitstraalt.


Juwelen maken is een passie …

Bij de aanvang van mijn opleiding goudsmid had ik nooit gedacht dat ook deze vorm van scheppen mij zo zou fascineren … dat ik er sindsdien elke dag mee bezig zou zijn.

Zoals eerder al geschreven is op deze site, is niets mooier dan vertrekken van een grondstof en van daaruit iets creëren dat ontstaan is uit een idee, een gevoel, een emotie, een droom … Creëren zonder onderliggende emotie, drang, gevoel kan ik niet. Vandaar dat mijn voorkeur uitgaat naar voor iedere mens die met mij in zee wilt gaan opnieuw te beginnen bij die basis. Uw eigenheid, uw emotie, uw stijl, uw herinnering, uw idee, uw persoonlijkheid moeten mee vorm geven aan mijn creatie. Zo wordt een juweel méér dan iets moois dat u koopt of geeft: het wordt iets met inhoud, iets dat gekoesterd kan worden, iets dat een moment, een herinnering, een band, een emotie in zich vasthoudt. Ik streef ernaar dat u, op het moment dat u mijn juweel draagt, u op een of andere manier beter, sterker, mooier voelt.

Samen zoeken naar het voor u mooiste juweel kost tijd. Daarom werk ik graag 2 manieren. Ten eerste op basis van een afspraak bij mij thuis: u kunt daar in alle rust kijken naar mijn creaties, iets moois kiezen of iets moois bespreken om helemaal naar uw persoon te laten maken. Ten tweede houd ik ervan op basis van minitentoonstellingen te werken bij u thuis: u inviteert een aantal mensen voor wie ik een mooie opstelling van een selectie van mijn werk maak en voor wie ik mijn manier van werken voorstel. Terwijl men bij een hapje en een drankje rondkijkt kan ieder persoonlijk bij mij terecht voor raad of voor een eigen ontwerp.

Ik heb een voorliefde voor mooie vormen, voor mooie materialen en zeker ook voor de combinatie ervan.

Al mijn creaties zijn ambachtelijk vervaardigd uit edele metalen: goud (wit, geel, roze, ook het nieuwe ). Combinaties maak ik zowel met edelstenen, parels, halfedelstenen, hoorn, porselein en hout.

Een mooi, persoonlijk juweel hoeft niet per se heel duur te zijn. Alles wordt op voorhand besproken: de materialen, de stenen, de prijsklasse. Kiest u om zelf meer te sturen of kiest u voor meer inbreng van mijn visie en creativiteit, alles kan. Maar alles blijft ook gegarandeerd een mooi afgewerkt kwaliteitsproduct met kwaliteitsgarantie. Snuister gerust even door mijn foto’s om al iets van mijn werk te zien. Het zijn eigengemaakte foto’s, daarom niet altijd perfect.